VISSZA 

A hatodik helyről rajtol a BMSE női csapata

A hatodik helyen zárta a 2008/2009-es megyei bajnokságot a BMSE női csapata, ami mindenképpen visszalépés az előző évek eredményeihez képest.
Érződött, hogy valamin változtatni kell, új színt kell hozni a város női kézilabda sportjába. Nemcsak a szurkolók gondolták ezt így, hanem a BMSE vezetése is - derül ki Bencze Zoltán alábbi értékeléséből:
Mint annyiszor, most is olyan okok játszottak közre a "viszonylagos sikertelenségben", melyek tőlünk függetlenek. Tavasszal négy játékosunk állt érettségi előtt, illetve kettő egyetemi tanulmányait végezte. Rendes felkészülésről így nem lehetett szó, és ez meg is látszott a végeredményben.
Az augusztusi felkészülésre újból jelentősen megváltozott a játékoskeret. A távozók oldalán mindenképpen említést érdemel az 1996-os születésű Tóth Gabriella. Őt a győri Audi Eto KC kereste meg visszautasíthatatlan ajánlattal, amit a sportoló, illetve szülei el is fogadtak. Gabi a második szezonját töltötte nálunk, és már eddig is nagyon sok megkeresést kapott, hiszen óriási tehetség. Nálunk az országos nyílt serdülőbajnokságban, illetve a női megyei felnőttcsapatban játszott.
A serdülőknél az alapszakaszban és a rájátszásban is a második helyen végzett a góllövőlistán, ahol 96-os születésű létére a 92-esek között lett második. A megyei bajnokságban a felnőttek között főleg a tavaszi fordulókban szerepelt, ahol nyolcas gólátlagot ért el. A győri részről maga Róth Kálmán (egykori sikeredző, jelenleg az NB I-es ificsapat edzője) kereste meg a szülőket, majd személyesen Győrben is végigkalauzolta a családot. Egy újabb tehetség távozott tőlünk, aki úgy érzem, a legmegfelelőbb helyre került, és remélhetőleg kiemelkedő tehetségét sikeresen kibontakoztathatja.
FORRÁS: ??? 2009.szeptember 18.