VISSZA 

Kedves vendég az MKC kézilabda táborában


Pénteken délelőtt, Tóth Gabriella személyében egy igazán népszerű és rokonszenves látogatója volt a kézilabda táborunknak. A magyar bajnok és magyar válogatott játékos, aktívan részt is vett a gyerekek foglalkozásán és sokat beszélgetett a fiatal kézilabdázókkal."Örömmel jöttem el az MKC csarnokba és nagyon meglepődtem, hogy milyen sok gyerekkel találkoztam itt. Barátságosak, kedvesek és közevetlenek voltak a lányok és ez egyértelműen azt mutatja, hogy jól érzik magukat a táborban. A kézilabdával pedig, így a gyerekek között, már nekem is jól esett egy kicsit foglalkozni. A labdarúgó párom, Borbély Bálint klubváltása miatt, az idén nem tudtunk elutazni egy hosszabb nyaralásra. Nekem tehát most az volt a pihenés, hogy hazautaztam a szüleimhez és barátaimhoz és ezért a tábor meglátogatása is jó program volt."

Bajnoki mérkőzéseken is megfordultál már az UFM Arénában, ahová most az Érd játékosoként fogsz visszatérni az NB I – es bajnokságban.

"Ellenfélként is szívesen jövök majd, bár biztosan furcsa lesz az MKC ellen szerepelni. A csarnok azonban nagyon jó és a mosonmagyaróvári szurkolók is fantasztikus hangulatot teremtenek benne. Ezt sok élvonalbeli csapat megirigyelheti és nagyon komoly segítség is lesz az MKC csapatának a bajnokságban. Én a 2014 – 2015 – ös idényben, még a mosonszolnoki teremben játszottam a mérkőzéseket, amikor az MKC játékosa voltam. Nagyon komoly tehát a fejlődés a klubban és én úgy gondolom, hogy akár az NB I – es bajnokság közép mezőnyébe is odaérhet az MKC."
Tapasztalt első osztályú játéksoként, milyen tanácsot tudsz adni ehhez a volt csapatod játékosinak?
"Az MKC játékosai pontosan tudják, hogy az élvonalban meg kell küzdeni minden bajnoki pontért. Ez pedig maximális odafigyelést igényel már ez első perctől, ebben az osztályban. Hangsúlyozom azonban, hogy a volt csapattársaim, Kopecz Barbara, Hajtai Vanessza, Gyimesi Kitti és Scholtz Andrea, valamint Horváth Bernadett és Kovacsicz Mónika, akikkel a válogatottban játszottam együtt, tökéletesen tisztában vannak ezzel. Halottam, hogy néhány rutinos külföldi kézilabdázóval meg is erősödött az MKC játékos kerete és abban biztos vagyok, hogy például a nagyon harcos Sara Vukcevic remek igazolás lesz, mert sokat játszottam már ellene."

Mikor kezdi a felkészülést az Érd női kézilabda csapata és milyen célokkal vág neki a bajnokságnak?
"A nyári alapozásunk július 16. – án kezdődik el és engem bizakodással tölt el, hogy most teljesen egészségesen tudom elkezdeni a munkát. A célunk az idén is az érmes helyezés lesz és reméljük, hogy egyrészt a tavalyinál biztosabban tudjuk most megszerezni, sőt talán az Ferencváros és Győr csapatait is jobban meg tudjuk majd közelíteni. Természetesen a nemzetközi kupában is szeretnénk a lehető legtovább eljutni, tehát egy tartalmas és sikeres szezonban bízunk."
Hajrá MKC!

FORRÁS: MOSONMAGYÓVÁRI KÉZILABDA CLUB SE, ROKOB PÉTER 2018. július 06.