VISSZA 

Beavatások, nyár, pasik - Tóth Gabriella közelebbről


A nyári erősítéseket bemutató sorozatában Tóth Gabriella volt a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának legfrissebb alanya, aki csak „kicsit” új játékos, hiszen mosonmagyaróváriként is többször a zöld-fehérekkel edzett. A válogatott irányító betekintést engedett a magánéletébe is.
„Az a helyzet, hogy a bemelegítéskor nálunk a fiatalok-öregek foci életre-halálra zajlik, kis túlzással akár vér is folyhat - válaszolt Tóth Gabriella a gyorietokc.hu-nak arra a kérdésre, miért nem játszott az Érd elleni felkészülési meccsen. - Nagyon keményen odalépünk egymásnak, senki sem nézi, ki a játékos, ki az edző, fiatal, rangidős, mindenki nyerni akar. Velem konkrétan az történt, hogy együtt mentünk Kiss Évivel a labdáért, én fejelni akartam, de picit letapadt a lábam, és megsérült a bokám. Szerencsére csak két napot kellett vele pihenni, de az Érd elleni meccs pont beleesett. Most már jól vagyok, teljes értékű munkát végzek.”
„Az erőnléti edzésekben nem érzek különbséget, de a taktikában igen - mondta Tóth az „új dolgokról”. - Sok minden ismerős már, hiszen előzőleg rengeteg ETO-edzésen részt vettem, de most az összes taktikai elemet az elejéről átvesszük a többi új játékos miatt, és emiatt számomra is jóval átláthatóbb a dolog. Nagyon jó, hogy ezúttal már az elejétől kezdve, a felkészülés alatt is itt vagyok. Könnyíti a dolgomat, hogy sok embert ismerek korábbról, így nem a nulláról kezdem itt az ismerkedést.”
Immár Tóth a csapat legfiatalabb tagja, Korsós Dorinát „megelőzve”. „Nem mondanám, hogy szokatlan ez, mert eddig szinte mindig minden csapatban én voltam a legfiatalabb. Ez azzal jár, hogy én viszem a labdákat, Korsóval mi pakolunk a legtöbbet, de ezen túl nem érezhető, ki a rangidős, ki a fiatal. De ez már csak pár évig lesz így, és már várom, hogy teljen az idő - mondta Tóth, akit a „beavatásokról” is megkérdeztek. - Itt az ETO-ban nem volt ilyen, de a válogatottban igen, ott vízibalettozni kellett, az volt a beavatás.”
Tóth a szabadideje egy részét is csapattársakkal tölti. „Legtöbbet Korsóval járok össze, meg Szimóval (Planéta Szimonetta), (Csapó) Kyrával, és Misi (Kovacsics Anikó) is becsatlakozik. Leginkább moziba szoktunk beülni, nemrég láttuk a Minyonokat, nagyon jópofa volt. A nyaram nem volt ugyan hosszú, de azt a keveset igyekeztem kihasználni. Rengeteget buliztunk a Balatonon a barátnőmmel, Hajtai Vanesszával, aztán hazamentem Komádiba, ott inkább pihenés volt, a családdal, régi barátokkal találkoztam.”
Tóth elárulta, hogy jelenleg nincs párkapcsolata. „Éppen egyedülálló vagyok, most nincs pasim. Én inkább a vagány, belevaló, jó fej pasikat szeretem. Külsőleg nincs olyan, hogy a szőkék vagy a barnák jönnek be inkább, ez a része mindegy, lényeg, hogy működjön a kémia közöttünk” - mondta Tóth.

FORRÁS: nemzetisport.hu 2015. augusztus 19.