VISSZA 

Beszélgetés a kézilabda legnagyobb reménységével, Tóth Gabival

Szeretem a kihívásokat!

Honnan vezetett az utad az Audi ETO-hoz?
Az ETO előtt voltak kitérők. Berettyóújfaluban játszottam, majd Veszprémben, de ott megszűnt a csapat. Onnan átmentünk Mosonmagyaróvárra, és ebben az évben kezdek majd az ETO-ban.
Milyen érzésekkel vágsz bele?
Már nagyon várom, jó lesz, de kemény is egyben. Meg kell küzdeni a posztért, hogy játszhassak, és nem akárkik ellen kell majd bizonyítani. De szeretem a kihívásokat, úgyhogy ezzel nem lesz probléma.
Mióta vagy válogatott kerettag?
Tavaly volt EB, azon a nyáron kerültem be, most lesz egy éve.
Jól sikerült a debütálásod az EB-n, sokan Görbicz Anita utódjának kiáltottak ki.
Évekkel ezelőtt rám ragasztották, de tudom kezelni. Megtiszteltetés, hogy egy ilyen világsztárhoz hasonlítanak, és úgy gondolják, akár lehetek az utódja, jó érzés.
Két meghatározó poszton is játszottál már, az ETO-ban melyiken láthatunk majd?
Lövőként játszottam utánpótlás szinten. Egy-két éve csak irányító poszton, úgyhogy ott szeretnék majd feltűnni.
Mi az erősséged?
A talajról lövést mondanám az erősségemnek, és a cselezést. Úgy gondolom, hogy gyors a lában, ezt tudom kamatoztatni, de még ezekben is van mit fejlesztenem.
Edzéseken részt vettél már? Mikor kezdődik a felkészülés?
Július 15-én kezdődik. Mivel Győrnek a fiókcsapata vagyunk, ezért mi is ott edzettünk. Év vége fele elkezdtük, hogy hétfő-kedden az ETO-val edzettem. Így már tudom, hogy mire számíthatok, jó, hogy nem teljesen ismeretlenül megyek oda.
Fehér Miklós-díjat kaptál a kiemelkedő sportteljesítmény mellett a tanulmányi eredményed, közösségi munkád, és példaértékű magatartásod elismeréseként. Mik a továbbtanulási terveid?
Most érettségiztem, egy évet szeretnék halasztani. Sok volt ez a hét év, iskola mellett csináltam az edzést, edzés mellett az iskolát. Szeretnék majd továbbtanulni, mindenképp a sport közelében maradni. Egy évem van, hogy eldöntsem, milyen pályát válasszak. Ebben az egy évben csak a kézilabdára koncentrálok.
Mit tervezel a nyáron?
Öt év elteltével most van az első olyan nyaram, hogy van egy hónap „szabadság”, de ebből két hét elment az érettségire. Most a családdal, barátokkal vagyok, és minél többet pihenek.


FORRÁS: inforabakoz.hu, Kustor Réka 2015. június 30.