VISSZA 

Tóth Gabi kapta az idei Fehér Miklós díjat


A Benfica és a győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola által alapított Fehér Miklós-díjat minden évben egy olyan tanuló kapja, akinek kiemelkedő sportteljesítménye mellett tanulmányi eredménye, közösségi munkája és magatartása is példaértékű. Idén ifjú játékosunkat, Tóth Gabit találták méltónak a díjra.
Ebből az alkalomból beszélgettünk röviden Gabivival, akit éppen az írásbeli és szóbeli érettségi között kaptunk el.
Mindenek előtt gratulálunk a díjhoz Gabi, hogy vagy így két vizsga között?
Köszönöm, nagy megtiszteltetés a díj számomra! Készülök a szóbelikre, már nagyon szeretnék túl lenni rajtuk.
Hogy sikerültek az írásbelik?
A matekkal sosem voltam jóban, de a többi jól sikerült. Június 26-án végzek, ha minden jól megy.
És hogyan tovább? Szeretnél majd továbbtanulni?
Most kihagyok egy évet, a kézilabdára fogok koncentrálni, de tervben van a továbbtanulás is. Mindenképpen sport vonalon maradnék, de még nem döntöttem el, hogy ezen belül milyen irány legyen.
Hogy telik majd a nyarad?
Végre tudok pihenni kicsit, az elmúlt években alig 1-2 hét jutott pihenésre, mert a korosztályos világversenyeket mindig nyáron rendezik. Ha vége az érettséginek, akkor az ETO-val csak július közepén kezdjük a felkészülést, úgyhogy addig egyrészt a barátnőmnél, Vanesszánál leszek a Balatonon - ez sok bulit ígér. Aztán hazautazunk a családhoz, Komádiba is, ott is eltöltünk pár hetet.
Van már benned izgalom az új csapat, az új lehetőségek miatt?
Egyelőre nagyon leköt a tanulás, de az agyamban hátul persze már ott van, hogy júliustól végre beteljesedik, amire annyit vártam. Rengeteget dolgoztam érte, hogy a felnőtt csapatban játszhassak, edzeni már korábban is edzettem a lányokkal, de végre a zöld mezben is kipróbálhatom magam.
Akkor első körben sok sikert a vizsgáidhoz, aztán jó pihenést kívánunk, és júliustól teljes erőbedobással hajrá az ETO-ban!


FORRÁS: gyorietokc.hu, Szilágyi Andrea 2015. június 19.