VISSZA 

Új csapat formálódik a Győri Audi ETO-nál a következő szezonra

Öt új játékos érkezik a BL-címvédőhöz, így jelentősen átalakul a csapat a következő szezonra.
A jelenlegi szezon még javában zajlik és a Győri Audi ETO csapata előtt az év legnagyobb próbatételei állnak, de a sportágban szokásos időzítésekhez igazodva a BL-címvédő is kialakította már jövő évi keretét. A csapatban a nyáron nagy lesz a mozgás, hiszen a jelenlegi keretből több játékos távozik, és több új érkező is lesz.
A jelenlegi keretből már ismert Katrine Lunde távozása, rajta kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítja meg a Klub. Ana Sen szerződéshosszabbítása egyelőre bizonytalan.
A jövő évi keret új tagjai: Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Nycke Groot és Yvette Broch. A régi-új játékos,
Tomori Zsuzsanna 2 évre érkezik az FTC Rail Cargo Hungaria csapatából, és a balátlövő posztot erősíti majd Eduarda Amorim mellett. A Székesfehérvártól érkező Kiss Évával szintén 2 évre szerződik a Klub, ő Kari Aalvik Grimsbövel közösen őrzi majd az ETO kapuját. A fiatal irányító, Tóth Gabriella a mosonmagyaróvári fiókcsapatból kerül át Győrbe, bízva abban, hogy tehetsége a BL-szintű elvárások mellett tovább bontakozhat. A holland Cornelia (Nycke) Groot 2011 óta a dán Midtjylland irányítója, ő is 2 évre kötelezi el magát az ETO-ban. Beállós posztra érkezik a szintén holland Yvette Broch a Metzből, aki szintén 2017. júniusig kötött szerződést.
"Jelentős átalakulás megy végbe csapatunknál a nyár folyamán, ezt a helyzetet részben az idei szezon sérülései miatti, időközi igazolások okozták." – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke. "Az új keret kialakításánál mindenképpen fő szempont volt, hogy a csapat olyan erőt képviseljen, amellyel továbbra is Európa élvonalában maradhat. Továbbá igyekeztünk a lehető legtöbb posztra hazai játékost beépíteni, valamint tovább folytatjuk a saját nevelésű, fiatal játékosaink beépítését a felnőtt csapatba."
Tomori Zsuzsanna így kommentálta döntését: "Azért választottam a Győrt mert BL-t szeretnék nyerni. Régi célom már ennek a kupának az elhódítása, és erre itt mindenképpen lehetőséget látok. Az ETO-ban végzett munkára van egy kis rálátásom, nagyon szimpatikus számomra, és úgy érzem, ebben a közegben, klasszis játékosok között még sokat tudok fejlődni. A feladat és az új lehetőség nagyon motivál, várom már a győri kezdést."
Kiss Éva az alábbiak szerint nyilatkozott érkezéséről: "Örülök, hogy megkeresett a Győr, hiszen nagyon jó csapat, és én örömmel állok az új kihívások elé. A tavalyi EB-szereplésemmel magasra tettem a mércét, szeretném ezt megtartani, és hasznos tagja lenni a csapatnak."
"Nagy kihívás számomra, hogy az ETO felnőtt csapatában szerepelhetek, de évek óta ez a célom a klubnál. Nem lesz egyszerű, hiszen más típusú a játék, mint amit Mosonmagyaróváron játszunk, ezért biztos időbe telik, amíg beilleszkedem. Első körben szeretnék minél több játéklehetőséget kapni a Győrnél, és bebizonyítani, hogy ott a helyem a felnőtt csapatban." – mondta el Tóth Gabriella a győri folytatásról.
A Dániából érkező holland Nycke Groot szerint "A Győrnek számos fantasztikus játékosa van, és Európa egyik legerősebb csapata. Nagyon várom már, hogy része lehessek ennek a csapatnak, és harcolhassak a BL-trófeáért!"
Az új, szintén holland beállós, Yvette Broch nagy lelkesedéssel várja győri szerepét: "Borzasztóan boldog és izgatott vagyok, hogy a jövő szezontól az ETO csapatában játszom. Mindig is az volt az álmom, hogy egyszer Európa egyik top klubjában kézilabdázhassak. Nagy várakozással tekintek a következő szezonra, a győri játékra!"

Névjegyek:

Tomori Zsuzsanna
Életkor: 27 év
Magasság: 186 cm
Poszt: átlövő
Eddigi klubjai:

2004–2007: Vasas SC
2007–2010: Győri Audi ETO KC
2010– : FTC Rail Cargo Hungaria

Eredményei:
EB bronzérem (2012)
KEK-győzelem (2011, 2012)

Kiss Éva
Életkor: 27 év
Magasság: 189 cm
Poszt: kapus
Eddigi Klubjai:
DVSC
Veszprém
Siófok
2013-: Székesfehérvár

Eredményei:
EB bronzérem (2012)

Tóth Gabriella
Életkor: 18 év
Magasság: 175 cm
Poszt: irányító

Eddigi klubjai:
2008–2009 Berettyó MSE
2009–2012 Győri Audi ETO
2012–2014 Veszprém Barabás KC
2014– Mosonmagyaróvár KC

Cornelia Groot (holland)
Életkor: 26 év
Magasság: 175 cm
Poszt: irányító
Eddigi klubjai:

2003–2008: Zeeman Vastgoed
2008–2011: Tvis Holstebro
2011– : FC Midtjylland

Yvette Broch (holland)
Életkor: 24 év
Magasság: 185 cm
Poszt: beálló

Eddigi klubjai:
2006–2008: Quintus
2009–2010: VOC Amsterdam
2010–2011: BM Alcobendas
2011– : Metz Handball
FORRÁS: www.gyorietokc.hu Szilágyi Andrea, 2015. március 23.