VISSZA 

Bronzérmes lett a horvátországi vb-n a Bercsényi csapata

Harmadik lett a horvátországi középiskolás világbajnokságon a győri Bercsényi csapata, miután a helyosztón 28–15-re verte Dániát.
A találkozót ezúttal jól kezdték a mieink, s az első huszonöt perc után 14–5-ös előnyre tettek szerte, melyet fordulás után még növelni is tudtak: a vége 28–15 lett.
A bronzérmes csapat tagjai: Pusztai Petra, Szalai Evelin, Nagy Veronika (kapusok), Gulyás Vanda, Korsós Dorina, Hajtai Vanessza, Tóth Gabriella, Haraszt Viktória, Kiskartali Zsófia, Pusztai Gréta, Sashalmi Kata, Nádasdy Nikolett, Reider Vivien, Maláti Dóra.
A csapat vezetőedzője, Róth Kálmán így értékelte a világbajnokságot: Büszke vagyok a csapatra, bár azért van bennem egy kis hiányérzet, hiszen úgy gondolom, ha a másik ágon vagyunk, megnyerhettük volna a vb-t. Úgy vélem, a franciák elleni elődöntőnk volt az előrehozott finálé, ahol adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek.
A bronzmérkőzésre viszont összeszedtük magunkat, s megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk. Ami még tanulság volt számomra, hogy ebben a korosztályban nincs elmaradásunk a legjobbakkal szemben, nem láttam olyan csapatot, mely kiemelkedett, s valami újat mutatott volna. A gondok valószínűleg később jelentkeznek, amikor már a pénz is megjelenik a sportágban.
Tóth Gabriella, aki a csapat egyik legjobbja és legeredményesebb góllövője volt, az eredményhirdetés előtt foglalta össze érzéseit: Örülök a bronznak, előzetesen elfogadtuk volna, de most, hogy láttuk ezt a döntőt, úgy érzem, az arany is meg lehetett volna. Sajnos egy félidőt elrontottunk, ezért lett a vége bronz.
Németh Zsolt, a Bercsényi igazgatója is elégedett volt: Szép siker ez, s azt kívánom a játékosoknak, hogy a későbbiekben is legyenek legalább ilyen eredményesek a pályán, de az iskolapadban is. Számomra annyi tanulsággal szolgált ez a vb, hogy saját szememmel láttam, akár egy vonalra lépésen is múlhat egyegy érem színe.
A veszprémi fiúknak nem sikerült jól a „kisdöntő", miután a nyitómeccsükhöz hasonlóan ezúttal is alulmaradtak az osztrákokkal szemben.
FORRÁS: kisalfold.hu Szabó Gábor, 2012. április 23.