VISSZA 

Nincs Megszeppenve

Tóth Gabriella viszi ugyan a labdás zsákot, ám a keret legfiatalabbjaként is ellenállhatatlan a pályán.
Hát az biztos, hogy nincs megszeppenve - mosolyodik el Köstner Vilmos, a magyar női kézilabda-válogatott másodedzője a csapat csütörtöki edzésén, amikor Tóth Gabrielláról kérdezzük, majd elgondolkodva hozzáteszi: - Mondjuk nem is az a típus.
Nem, tényleg nem vagyok félős - mondja maga az érintett is a tréning után. - Márciusban, amikor először kerettag voltam, talán nehezebb volt, de kedvesen fogadtak a lányok, és most már megtaláltam a helyem.
Ez a hely alapesetben még a labdás zsák mellett van, a veszprémi - illetve nyártól a csapat költözése miatt már mosonmagyaróvári - irányító, átlövő a keret legfiatalabbjaként (szeptemberben tölti csak be a tizennyolcat) felszerelésfelelős is, úgyhogy bár a magyar kézilabdázás egyik legnagyobb ígérete, annál inkább az ő dolga összeszedni a jelzőtrikókat meg az üres ásványvizes üvegeket és megszámolni a labdákat.
Azért még vannak itt más fiatalok is, akik segítenek, nem marad rám minden - árulja el, és a fiatalok közé elsősorban inkább lélekben tartozó, de cserébe fáradhatatlan Langauf István technikai vezető (illetve ahogy gondos női kezek átpingálták az ajtaján a feliratot: traktorvezető...) tényleg már veszi is el tőle a labdás zsákot.
Játék közben viszont ellenállhatatlan Tóth Gabriella. Majd kicsattan az erőtől, remekül lát a pályán, és amikor talpról elengedi a labdát, kő kövön nem marad.
Azért még nagyon sokat kell fejlődnöm - rögzíti szerényen. - Felugrásból lövés, cselezés, meg a védekezésem sem volt az igazi tavasszal, szóval bőven van még min javítanom.
Hiába, akinek Róth Kálmán a klubedzője, az megtanulja, hogy mindig a földön járjon. De azért Tóth reménykedik, hogy már most sikerül letennie a névjegyét.
A kapitány azt mondja, hoszszú távon számít rám, de decemberben hazai Európa-bajnokság lesz - különleges lenne ott játszani - gondolkodik el Tóth, akit már a következő szezonra hívott volna a Győr nagycsapata, de aztán a még egyévnyi mosonmagyaróvári folyamatos játéklehetőség mellett döntött. - Most többet fejlődhetek azzal, ha folyamatosan a pályán vagyok Kálmán bá keze alatt. Aztán majd meglátjuk - mondja, miközben látszik rajta, mennyire elszánt, hogy a legtöbbet kihozza magából. És ki tudja, ebbe tényleg még a decemberi Eb-kerettagság is beleférhet
FORRÁS: NEMZETISPORT Bálint Mátyás, 2015. május 30.