VISSZA 

Tóth Gabi a 2014-es év ifjúsági kézilabdázója

A Mosonmagyaróvár csapatában pallérozódik, de a Győri Audi ETO kötelékébe tartozik az ifjúsági korosztályban az év kézilabdázójának megválasztott Tóth Gabriella. A 18 éves reménység nagyon fiatalon, 6 éve került Komádiból Győrbe, miután a diákolimpiákon Róth Kálmán és a Klub vezetősége kiszúrta őstehetségét. Három évvel ezelőtt ő nyerte az első Görbicz ösztöndíjat, fejlődése azóta is töretlen, főleg annak köszönhetően, hogy a Veszprém, majd most a Mosonmagyaróvár színeiben játszó első számú utánpótlás csapatba a kezdetektől bekerülhetett. Az edzők szerint ugyanis a legnagyobb fejlődést az biztosítja számára, ha a felnőtt korosztályban minél több játéklehetőséget kap. A jelek szerint sikerrel...
Gabi, szívből gratulálunk a díjhoz, el lehet mondani, hogy számoda a 2014-es év volt az áttörés éve?
Igen, az elmúlt évem úgy érzem, nagyon jól sikerült. Ennek természetesen fontos része volt az EB, az első felnőtt világversenyem, amelyről fantasztikus élményekkel és tapasztalatokkal tértem haza. Az hogy a Szövetség egy ilyen díjjal is megjutalmazott, csak hab a tortán.
Sikerült már feldolgoznod a történteket? Hogy éled meg a sok sikert és ezt a díjat?
Nem könnyű feldolgozni, de nagyon jól esik a sok gratuláció. Rengeteg erőt ad a további munkához, hogy folytassam amit eddig csináltam, mert megéri. Ennek segítségével mehetek tovább, hogy megvalósítsam az álmaimat.
Változott-e az életed, többen megismernek a városban, hogy viszonyulnak hozzád az emberek?
Igen, a iskolában nagyon sokan gratuláltak, és úgy érzem, most már igazán komolyan vesznek. A városban is megismernek az emberek, és ez nagyon boldoggá tesz. Persze furcsa, hogy rám szakadt ez az ismertség és népszerűség, de a közvetlen környezetem, az edzőm sokat segít, hogy a földön maradjak, és ugyanolyan alázattal dolgozzak tovább edzéseken, mint eddig bármikor.
Hét végén ki tudsz-e jönni az első tavaszi ETO BL-meccsre?
Igen, mi most szombaton játszunk, úgyhogy mindenképpen ott leszek a Larvik-meccsen. Rám is szükség van, és minél több szurkolóra, hogy segítsük a lányokat a nagy tavaszi menetelésben. Úgyhogy én is kérem a szurkolókat, hogy a legjobb formájukat adják!
FORRÁS: gyorietokc.hu Szilágyi Andrea, 2015. január 28.